Μικροβιολόγος

ΒΑΡΛΑΜΗΣ Γ. ΣΩΤΗΡΙΟΣ DR

Στοιχεία Επικοινωνίας


+30 2310480422

sotirisvarlamis@yahoo.gr


Ο ιατρός Dr Βαρλάμης Σωτήριος αποφοίτησε από το 7ο Λύκειο Καλαμαριάς. Σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μετά από την στρατιωτική του θητεία ως οπλίτης Ιατρός, απέκτησε την ειδικότητα της Μικροβιολογίας (Ιατρικής Βιοπαθολογίας) υπηρετώντας επί 2 χρόνια στο Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας και επί 3 χρόνια στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ. Με διδακτικό έργο σε φοιτητές της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.

Βιογραφικό

Επιστημονικός Συνεργάτης

Έχει διατελέσει Επιστημονικός Συνεργάτης του Εργαστηρίου Βιοχημείας της Ιατρικής Σχολής και Επιστημονικός Συνεργάτης του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου ΑΧΕΠΑ με πλούσιο ερευνητικό, αλλά και με διδακτικό έργο σε φοιτητές της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. Η διδακτορική του διατριβή “Η σημασία του μεταβολισμού της γλυκόζης στην παθοφυσιολογία των φαρμακοανθεκτικών επιληψιών στην παιδική ηλικία” είχε ως σκοπό, μεταξύ άλλων, τη διερεύνηση της επιλογής των
ασθενών με επιληψία για τα διάφορα διαιτητικά σχήματα και συνοδεύτηκε από δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα ιατρικά περιοδικά και ανακοινώσεις σε ιατρικά συνέδρια.

Συνεργάτης ΑΧΕΠΑ

Συνεργάτης του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου ΑΧΕΠΑ έχει πλήθος ανακοινώσεις σε ιατρικά συνέδρια και δημοσιεύσεις σε ιατρικά περιοδικά, κυρίως με θέμα την αντίσταση των μικροβίων στα αντιβιοτικά και τις ενδονοσοκομειακές ή εξωνοσοκομειακές μικροβιακές λοιμώξεις.

espa
Μικροβιολογικό

Στο Εργαστήριό μας αναλαμβάνουμε μικροβιολογικές, αιματολογικές, βιοχημικές, ανοσολογικές, ορμονολογικές  εξετάσεις, εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου, εξετάσεις ελέγχου θρομβοφιλίας, εξετάσεις πήξης αίματος, καλλιέργεις βιολογικών υγρών.

2019 mikroviologikokalamaria. Δημιουργία WebGrowth.gr